Candida Thompson

Candida Thompson is sinds 1995 als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta. Sinds 2003 is Candida Thompson tevens artistiek leider van het orkest. Bij het aanvoeren van een project hecht zij grote waarde aan de individuele inbreng van alle orkestleden. Haar muzikale benadering vraagt een maximale inzet en grote betrokkenheid van de musici.

Candida Thompson studeerde bij de vermaarde pedagoog David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar zij haar solistendiploma met onderscheiding behaalde. Ze studeerde verder aan het Banff Centre for the Arts in Canada. Daarna behaalde Candida Thompson diverse prijzen op concoursen, onder meer op het Internationale Jeunesses Musicales te Belgrado. Als solist speelde Candida Thompson met diverse orkesten in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Zo speelde ze onder meer met het kamerorkest van Moskou, de Wiener Symphoniker, het Symfonieorkest van Tokio, het English String Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en de Radio Kamer Filharmonie.

Candida Thompson is een gepassioneerd kamermusicus. Zij speelde samen met musici als Isaac Stern, Janine Jansen, Julian Rachlin, Isabelle Faust en Bruno Giuranna. Met celliste Xenia Jancovic en pianist Paolo Giacometti vormt zij het Hamlet pianotrio. Ook was Candida meerdere malen te gast bij het Kuhmo Festival in Finland en La Musica in de Verenigde Staten. Zij werd tevens uitgenodigd door de Canossa Masterclasses te Reggio Emilia, het Gubbio Festival in Italië en het kamermuziekfestival Ernen in Zwitserland.Al vanaf jonge leeftijd voerde Candida Thompson kamerorkesten aan in Scandinavië, Spanje, Nederland en Groot-Brittannië. Sinds 1995 is zij als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta en sinds 2003 is Candida Thompson tevens artistiek leider van het orkest. Onder haar leiding nam Amsterdam Sinfonietta inmiddels negen cd’s op. De allereerste opname Verdi Tsjaikovski werd direct verkozen tot ‘Editors Choice’ door het toonaangevende muziektijdschrift The Gramophone. De daaropvolgende cd Beethoven Walton werd zelfs gekroond tot ‘Disc of the Month’. Over The Mahler Album (2011) schreef het NRC ‘hyper-Mahleriaans en prachtig gespeeld.’ Over de cd Britten (2013) schreef de De Volkskrant: ‘In Brittens Variations on a theme of Frank Bridge onderstreept Amsterdam Sinfonietta waarom het muziekleven niet kan zonder een gespecialiseerd strijkorkest. Verbazingwekkend hoe ruim de kleurenwaaier is (…)’. Na de bejubelde cd Shostakovich Weinberg (2013) waarop Candida het zelden gespeelde Concertino van Weinberg speelt, kwam in 2014 The Argentinian Album uit, waarop ze soleert in de Vier Seizoenen van Astor Piazzolla.
Candida Thompson woont sinds 1992 in Amsterdam en bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume. 
deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
  • magazine Sinfonieuws gratis thuisgestuurd