Breder dan klassiek

met Rufus Wainwright

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder dan klassiek. In 2017 delen de strijkers het podium met Rufus Wainwright.

vr 13 januari 2017 • Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven - 20.15 uur

Programma

De nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta is een begrip in de Nederlandse concertzalen. Met het idee van kruisbestuiving werkt het strijkorkest samen met pop-, jazz- en wereldmuziekartiesten. Dit leidde al tot vele memorabele optredens en uitverkochte zalen, met onder anderen Patrick Watson, Bobbie McFerrin, Wende en De Dijk.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson
leiding en viool
Rufus Wainwright zang


Voor 2017 kunnen we niemand minder dan de Amerikaanse-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright aankondigen, één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwright is een rasmuzikant die in alle grote zalen ter wereld staat. Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek maken hem uniek en volgens Sting ook ‘tijdloos’. Volgens Elton John is hij ‘the greatest songwriter on the planet’. Wainwright heeft ook een passie voor opera en klassieke muziek en hij schreef ter gelegenheid van ‘Shakespeare 400 jaar’ de muziek bij negen sonnetten van Shakespeare, verzameld op zijn nieuwste album Take All My Loves.