Visions at Sea

met Anthony Marwood en Kristian Bezuidenhout

Kristian Bezuidenhout debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met Mozarts Zesde pianoconcert onder leiding van gastconcertmeester Anthony Marwood.

vr 17 februari 2017 • Stadsgehoorzaal - Grote Zaal, Leiden - 20.15 uur

Programma

Violiste Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, nodigt de Engelse violist Anthony Marwood opnieuw uit om tijdens dit concert in haar plaats het strijkorkest te leiden. Marwood is ook solist in het speelse Divertimento dat Stravinsky schreef als hommage aan Tsjaikovski. Meesterpianist Kristian Bezuidenhout debuteert bij Amsterdam Sinfonietta. Hij breekt een lans voor Mozarts zelden gespeelde Zesde pianoconcert.


Amsterdam Sinfonietta
Anthony Marwood
leiding en viool
Kristian Bezuidenhout piano

- Stravinsky • Concerto in D ‘Basle’
- Mozart • Pianoconcert nr. 6 in Bes, KV 238
- Mozart • Prelude en Fuga KV 394 (piano solo)
- Stravinsky • Divertimento uit Le baiser de la fée
- Roukens • Visions at Sea (versie voor strijkorkest, wereldpremière)


De dramatische ontlading komt aan het eind van deze avond. Visions at Sea van de jonge Nederlandse componist Joey Roukens werd al met succes gespeeld in Groot-Brittannië, Amerika en Israël. Een bijzonder kleurrijke en beeldende muzikale zeereis, waarin visioenen uit het Nederlandse maritieme verleden, zeemansliederen en zelfs fragmenten van Sweelinck te horen zijn. Vanavond klinkt het werk voor het eerst in een nieuwe versie voor strijkorkest.


Concertinleiding

Inleiding door Michiel Weidner met Kristian Bezuidenhout in de Cornelis Schuyt Foyer, 19.30 uur