De roep van de violen
Met Alexander Sitkovetsky, Maria Milstein, Rosanne Philippens en Jacobien Rozemond

Een verrassend programma onder leiding van gastconcertmeester Alexander Sitkovetsky, met werken van onder anderen Kurtág, Telemann, Vivaldi en Dohnányi.


Alexander Sitkovetsky, voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta, komt uit een muzikale Russische familie. Zijn vader is gitarist en componist en andere familieleden zijn onder anderen violist, pianist en dirigent. Sitkovetsky, geboren in 1983, trad op zijn achtste al op als solist. Hij werd gevraagd om les te nemen aan de Yehudi Menuhin School in Engeland. Sindsdien wint hij prijzen en geeft hij over de hele wereld solo-optredens. Daarnaast is hij actief in de kamermuziek met zijn eigen Sitkovetsky Trio.

‘Sitkovetsky has a terrific technique to be sure, but his confident, entirely natural musicianship, is what sets him apart from the crowd’
The Gramophone


Ook de Nederlandse violiste Rosanne Philippens (in 2009 winnares van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back) en de in Moskou geboren maar in Frankrijk en Nederland getogen Maria Milstein (ook bekend als lid van het succesvolle Van Baerle Trio) maken hun debuut bij Amsterdam Sinfonietta. Jacobien Rozemond is sinds 2003 aanvoerder van de tweede violen van Amsterdam Sinfonietta, waar ze eveneens optreedt als solist.


downloads

 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze