Fazil Say
met Mozart en twee eigen composities

Fazil Say maakt zijn debuut bij Amsterdam Sinfonietta met twee eigen composities. Na de pauze klinkt een bewerking voor strijkorkest van Beethovens indrukwekkende opus 131, volgens de componist zelf zijn allerbeste strijkkwartet.

‘He is not only a brilliant pianist, but will without doubt also become one of the great artists of the 21st centrury’
• Le Figaro

Fazil Say biedt echt iets bijzonders dat hem onderscheidt van veel collega-pianisten. Hij gaat zeer vrij om met de grote werken uit de pianoliteratuur; in zijn recitals lijkt het wel alsof hij de muziek ter plekke bedenkt. Bovendien is hij een begaafd componist. ‘Componeren is een vorm van improviseren’, vindt hij. En zo vrij klinkt het ook.


Fazil Say werd in 1986 in Ankara ontdekt door de Amerikaanse pianist David Levine, die het jonge talent onder zijn hoede nam aan de Musikhochschule in Düsseldorf en later in Berlijn. Een belangrijk moment in zijn vroege carrière was het winnen van de New Yorkse Young Artists International Competition in 1994. Sindsdien geeft de Turkse pianist meer dan honderd concerten per seizoen. Hij soleert bij de grote orkesten wereldwijd, waaronder ook het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij treedt op met beroemde collega’s als de violisten Maxim Vengerov en Patricia Kopatchinskaja en cellist Nicolas Altstaedt. Fazil Say is ook componist en schreef naast vele stukken voor piano solo ook concerten, grootschalige symfonische werken en kamermuziek voor verschillende bezettingen. Voor zijn cd’s met muziek van onder anderen Bach, Beethoven, Gershwin en Stravinsky kreeg Fazil Say onder meer drie Echo Klassiek Preise. Een album met eigen werk bracht hij in 2014 uit onder de titel Say plays Say.


downloads

 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze