Gentilhombre Pablo Sáinz Villegas
met gitaarmuziek van Rodrigo en Piazzolla

Amsterdam Sinfonietta tourt met gitarist Pablo Sáinz Villegas en sopraan Renate Arends door Europa met een zuidelijk getint programma. De Spaanse gitarist speelt muziek van Rodrigo, Boccherini en Piazzolla. Renate Arends zingt vijf ‘Chants d’Auvergne’ van de Franse componist Canteloube.

‘Master of the guitar’
• Plácido Domingo
‘Virtuosic playing… irresistible exuberance…’
• The New York Times


Pablo Sáinz Villegas

De Spaanse gitarist Pablo Sáinz Villegas, geboren in La Rioja, heeft een solide reputatie opgebouwd. Op zijn vijftiende won hij de Andrés Segovia Award, waarna hij onder meer de Gouden Medaille verwierf van de Christopher Parkening International Guitar Competition. Ook won hij, als eerste gitarist in de geschiedenis, El Ojo Critico, de meest prestigieuze Spaanse onderscheiding in de klassieke muziek. Pablo Sáinz Villegas studeerde aan het Real Conservatorio Superior van Madrid, de Franz Liszt Hochschule für Musik in Weimar en de Manhattan School of Music in New York. Als jongste gitarist ooit debuteerde hij met de New York Philharmonic, en sindsdien trad hij op voor onder andere de Dalai Lama en de Spaanse koninklijke familie. Pablo Sáinz Villegas was te beluisteren in meer dan dertig landen en trad op met tal van belangrijke orkesten, waaronder de Los Angeles Philharmonic, het Boston Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon en de Israel Philharmonic. Hij verzorgde ook de wereldpremière van Rounds, de eerste gitaarcompositie van de gelauwerde filmcomponist John Williams. Pablo Sáinz Villegas heeft een contract met Harmonia Mundi. Op dat label verscheen recentelijk de cd Americano met muziek vanJohn Williams, Leonard Bernstein en Villa-Lobos.Renate Arends

Renate Arends studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Internationale Opera Centrum in Amsterdam en het Steans Institute in Chicago. Tot haar meest recente engagement behoren de rol van Eerste Dame in Mozarts Die Zauberflöte bij Opéra Nice, de Requiems van Mozart en Brahms, en Porgy&Bess met het Residentie Orkest, een opname en concert van Benoits Lucifer met het De Filharmonie, het Requiem van Fauré met Sinfonia Rotterdam, de rol van Donna Elvira in Mozart’s Don Giovanni met Het Symfonieorkest, Haydn’s Die Schöpfung met het Residentieorkest en de Mattheaus Passion met het Brabants Orkest en met het Concertgebouworkest.

Renate Arends werkte samen met dirigenten als Peter Dijkstra, Christopher Moulds, Edo de Waart, Paul McCreesh, Marc Albrecht, Alexander Rahbari, Jan Willem de Vriend, Rudolf Werthen, Ed Spanjaard, Kenneth Montgomery en Yannick Nézet-Séguin. Zij was te horen op vele nationale en internationale opera- en concertpodia zoals Opéra National de Lyon, Opéra de Lille, het Oklahoma Festival, het San Antonio Early Music Festival en de concertzalen van Tel Aviv en Jeruzalem. 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze