Kristian Bezuidenhout
met Anthony Marwood

Kristian Bezuidenhout debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met Mozarts Zesde pianoconcert onder leiding van gastconcertmeester Anthony Marwood.

Violiste Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, nodigt opnieuw de Engelse violist Anthony Marwood uit om tijdens deze tournee in haar plaats het strijkorkest te leiden. Marwood is ook solist in het speelse Divertimento dat Stravinsky schreef als hommage aan Tsjaikovski. Kristian Bezuidenhout debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met Mozarts zelden gespeelde Zesde pianoconcert.

Anthony Marwood studeerde aan de Royal Academy of Music en de GuildhallSchool of Music and Drama in Londen bij onderanderen Emanuel Hurwitz en David Takeno. Inmiddels behoort hij tot een van de meest vooraanstaande Engelse violisten en treedt hij regelmatig op als solist en dirigent met orkesten over de hele wereld. Hij bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer Carlo Bergonzi uit 1736. In 2013 was Marwood voor het eerst te horen als solist en gastconcertmeester bij Amsterdam Sinfonietta.

Kristian Bezuidenhout werd geboren in Zuid-Afrika, groeide op in Australië, volgde zijn opleiding in New York en woont in Londen. Zijn cd-opnamen werden meerdere keren bekroond. In 2013 won de opname die hij met het Freiburger Barockorchester maakte van pianoconcerten van Mozart een ECHO Klassik. Bezuidenhout is, behalve pianist, een van de meest gevraagde bespelers van fortepiano en klavecimbel en hij speelt regelmatig met oudemuziekspecialisten als John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Trevor Pinnock en Ton Koopman. Hij is regelmatig te horen op festivals van oude muziek.


 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze