Requiem van Fauré
met het Nederlands Kamerkoor

Amsterdam Sinfonietta opent het nieuwe seizoen met een tournee naar Zuid-Amerika samen met het Nederlands Kamerkoor. Eind september wordt dit programma herhaald in Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Enschede.

Onder leiding van artistiek leider Candida Thompson klinkt onder andere het unieke Requiem van Fauré, een ode aan het eeuwige leven. Solisten zijn sopraan Judith van Wanroij en bariton Thomas Oliemans. Het Nederlands Kamerkoor voert ook ‘Immortal Bach’ uit van Nystedt en Amsterdam Sinfonietta speelt de Kammersinfonie opus 110a van Sjostakovitsj, een bewerking van zijn Achtste strijkkwartet.

Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor is al meer dan 75 jaar een begrip en het Koor staat al decennia lang aan de wereldtop. Het Nederlands Kamerkoor is meer dan de som der delen, want door critici in binnen- en buitenland geroemd om zijn homogene klank én om de solistische kwaliteit van de individuele zangers. Het Nederlands Kamerkoor ziet het als zijn opdracht om koormuziek als kunstvorm springlevend te houden. Door te zoeken naar nieuwe vormen, door compositieopdrachten die grenzen verkennen en door prikkelende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die niet alleen als mooi worden ervaren, maar ook als een belevenis.

Educatie en participatie maken onlosmakelijk deel uit van de missie van het koor. Nederland kent duizenden amateurkoren en talloze jeugd- en kinderkoren. Het Nederlands Kamerkoor verzorgt coaching, workshops en ‘adopteert’ koren als voorprogramma van zijn eigen concerten.
Naast de eigen concertseries gaat het Koor regelmatig samenwerkingsverbanden aan met gerenommeerde ensembles als het Koninklijk Concertgebouworkest, ASKO|Schönberg, La Fenice en Concert Lorrain. Het Koor heeft zo’n vijfenzeventig cd’s uitgebracht, waarvan verschillende zijn bekroond.

Sinds 1 september 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor kende in oprichter Felix de Nobel zijn eerste chef-dirigent. Uwe Gronostay, Tõnu Kaljuste, Stephen Layton en Risto Joost waren zijn respectievelijke opvolgers. Stuk voor stuk dirigenten die de koormuziek in het algemeen en het Nederlands Kamerkoor in het bijzonder, van nieuwe, grootse impulsen voorzagen. Sinds mei 2015 is het Nederlands Kamerkoor gevestigd in Utrecht.


downloads

 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze