Song of the flying horses
met Christianne Stotijn en Daniel Bard

Mezzosopraan Christianne Stotijn keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met Bach, Fischer en de Nederlandse première van twee liederen van de Argentijn Osvaldo Golijov.


Programma


Amsterdam Sinfonietta

Candida Thompson leiding en viool
Christianne Stotijn mezzosopraan
Daniel Bard altviool

- Bach • Aria ‘Vergnügte Ruh’ BWV 170
- Fischer • Eine Deutsch-Jiddische Kantate
- Woolrich • Ulysses Awakes voor altviool en strijkers (Nederlandse première)
- Golijov • Night of the flying horses (Nederlandse première)
- Golijov • How slow the wind (Nederlandse première)
- Brahms • Strijkkwintet opus 111 (versie voor strijkers)

Deze componisten zijn stuk voor stuk alchemisten, want bij het mengen van muzikale culturen komen ongekende krachten vrij. Brahms mengt de muziek van zijn land met rauwe, feestelijke volksmuziek. Fischer brengt in zijn cantate barokmuziek samen met een Joodse aria en een grafschrift van Goethe. Golijov drijft ons met Roemeense blues en klezmerdans tot extase. Zet voor dit programma uw telefoon uit en uw verbeelding aan. Want vanavond laten we paarden vliegen, zingen we een teder maanlied en roepen we geesten op.

Concertinleiding
Inleiding door Thea Derks met Willem de Bordes, Foyerdeck 1, 19.15 uur.


Christianne Stotijn
Mezzosopraan Christianne Stotijn werd geboren in Delft en studeerde viool en zang aan het conservatorium van Amsterdam. Nadat zij haar diploma viool behaalde, zette zij haar zangstudie voort bij Udo Reinemann, Jard van Nes, en Dame Janet Baker. In de loop der jaren won zij diverse belangrijke prijzen, waaronder de prestigieuze ECHO Rising Stars Award 2005/6, in 2005 de Borletti Buitoni Trust Award en in 2008 de Nederlandse Muziekprijs. Bovendien werd zij in 2007 verkozen tot BBC New Generation Artist. Christianne is een gepassioneerd vertolker van liederen. Onder begeleiding van pianisten Joseph Breinl en Julius Drake, met wie ze al jarenlang als duo samenwerkt, zong zij in de belangrijkste concertzalen ter wereld. In kamermuziekverband treedt zij regelmatig op met onder andere altviolist Antoine Tamestit, haar broer, contrabassist Rick Stotijn, het Oxalys Ensemble, pianiste Imogen Cooper, het Nash Ensemble en altvioliste Tabea Zimmermann. De dirigent Bernard Haitink heeft een grote invloed gehad op haar muzikale loopbaan. Onder diens leiding zong zij met orkesten als Het Koninklijk Concertgebouworkest, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra en London Symphony Orchestra.

Op de website van Christianne Stotijn is meer te lezen over haar concerten, cd-opnames en andere (educatieve) projecten.

downloads

 

deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze