Bestel Arnhem serie 17/18

Voor het vierde achtereenvolgende jaar brengt Amsterdam Sinfonietta als vaste speler van Musis een concertserie van drie concerten en een los Breder dan klassiek concert. Bestelt u de serie dan ontvangt u maar liefst 40% korting. Voor losse concerten betaalt u de normale prijs. Selecteer per concert het gewenste aantal kaarten en bevestig de kaarten. Alle plaatsen zijn eerste rang en bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt op basis van best beschikbare plaatsen. Heeft u voor alle concerten van uw keuze kaarten gereserveerd, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u uw bestelling nog wijzigen.

Stap 1 van 2
Requiem van Fauré

za 23 sep 2017 - 20.00 uur, Musis

Requiem van Fauré

met het Nederlands Kamerkoor

Totaal gemangeld door het communistisch systeem, opgejaagd door Stalin en zwaar depressief, schreef Sjostakovitsj een requiem voor zichzelf. In het hoofdthema verwerkte hij haast obsessief zijn initialen. Het werd zijn intiemste en aangrijpendste werk. Er wordt beweerd dat de Chaconne van Bach ook soort requiem is. Bach schreef het nadat zijn vrouw Maria Barbara tijdens zijn afwezigheid was gestorven en begraven. De legende Yehudi Menuhin bestempelde het als de 'greatest structure for violin that exists'. Na jaren van orgel spelen op begrafenissen wilde Fauré ontsnappen aan wat goed en deugdelijk was. Het Requiem van Fauré klinkt dan ook anders dan een requiem. Gabriel Fauré schreef een ode aan het eeuwige leven! Amen.

Nederlands Kamerkoor
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Judith van Wanroij sopraan
Thomas Oliemans bariton

- Nystedt • Immortal Bach
- Bach • Chaconne uit Partita nr. 2
- Pärt • Da Pacem Domine
- Sjostakovitsj • Kammersinfonie 110a
- Fauré • Requiem

Lucas en Arthur Jussen

za 25 nov 2017 - 20.00 uur, Musis

Lucas en Arthur Jussen

en Bartóks meesterwerk voor snaren, slagwerk en celesta

Sinds hun platencontract bij Deutsche Grammophon vieren Lucas en Arthur Jussen succes na succes op alle continenten van de wereld. Na hun eerste samenwerking met Amsterdam Sinfonietta werden meteen plannen gemaakt voor een vervolg. Na de pauze slaan Sinfonietta en Slagwerk Den Haag de handen ineen voor een van grote meesterwerken van de twintigste eeuw: Muziek voor snaren, slagwerk en celesta. Het werk kreeg een miljoenenpubliek toen de excentrieke regisseur Stanley Kubrik het werk gebruikte in zijn griezelfilm The Shining.

Slagwerk Den Haag
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Lucas en Arthur Jussen piano

- Mozart • Serenata Notturna
- J.S. Bach • Concert voor twee piano's BWV 1060
- J.S. Bach • Concert voor twee piano's BWV 1061
- Bartók • Muziek voor snaren, slagwerk en celesta

Breder dan klassiek

do 04 jan 2018 - 20.00 uur, Musis

Breder dan klassiek

met Typhoon

De nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta is een begrip in de Nederlandse concertzalen. Met het idee van kruisbestuiving werkt het strijkorkest samen met pop-, jazz- en wereldmuziekartiesten. Dit leidde al tot vele memorabele optredens en uitverkochte zalen, met onder anderen Patrick Watson, Bobbie McFerrin, Wende, De Dijk en Rufus Wainwright. In 2018 gaat het strijkorkest een spannende samenwerking aan met Typhoon: gelauwerd Zwols rapper van Surinaamse afkomst, geliefd door een groot publiek om zijn betrokken teksten en zijn overtuigende podium presentatie. Welke kant het op zal gaan blijft nog een grote verrassing maar dat het memorabel zal worden is duidelijk. Met de Belgische jazz pianist Jef Neve als special guest, de liedjes van Typhoon en de prachtige strijkarrangementen van Amsterdam Sinfonietta wordt het een avond om naar uit te kijken.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson
leiding en viool
Typhoon rapper en zanger
Jef Neve piano

Say Beethoven Say Mozart

za 17 feb 2018 - 20.30 uur, Musis

Say Beethoven Say Mozart

met Fazil Say

Een grootsheid die met woorden niet is uit te drukken, zei Schumann over Beethovens Strijkkwartet. Wat kun je hierna nog componeren?, vroeg Schubert zich af. Het verklankt de triestheid van de wereld, verzuchtte Wagner, en het gaf hem de inspiratie voor zijn meesterwerk Tristan und Isolde. Maar met het schrijven van dit strijkkwartet is de kous nog niet af. Gustav Mahler en later ook Leonard Bernstein ijverde voor uitvoeringen met een strijkorkest. Deze 'Mount Everest' uit de kamermuziekliteratuur biedt met niets te vergelijken vergezichten. Fazil Say is een briljante pianist en componist die met een stapel zelfgeschreven composities de wereld rondreist. Zijn eigen pianoconcert 'Silk Road' is een betoverende mix van hedendaagse muziek en Arabische toonladders en jazzmuziek.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Fazil Say piano

- Say • Pianoconcert nr. 2 'Silk Road'
- Mozart • Pianoconcert nr. 12, KV 414
- Beethoven • Strijkkwartet opus 131 (versie voor strijkorkest)

  1. Met de hele serie bespaart u € 40,50.