Bedrijven

Amsterdam Sinfonietta onderhoudt sinds de oprichting in 1988 nauwe banden met het bedrijfsleven. Wij zijn trots op de samenwerking, toen en nu, met een groot aantal enthousiaste bedrijfsvrienden en sponsors. Aangezien het orkest een overheidssubsidie ontvangt (30% van de totale inkomsten) die niet toereikend is, is de steun vanuit de zakelijke markt essentieel.

Onze bedrijfsvrienden en sponsors maken het mogelijk dat het orkest kan spelen op het allerhoogste niveau en een zeer breed publiek een onvergetelijke muzikale ervaring kan bieden: jong en oud, in binnen- en buitenland. Met de steun van onze sponsors kunnen wij onze musici vasthouden, internationale tournees bekostigen, nieuwe compositieopdrachten verlenen, cd’s opnemen en ook het allerjongste publiek in aanraking brengen met klassieke muziek.

Amsterdam Sinfonietta biedt bedrijven tal van samenwerkingsmogelijkheden, van exclusieve ontvangsten tot concerten die geheel zijn afgestemd op uw wensen. Wij bekijken met u hoe we een samenwerking voor u aantrekkelijk kunnen maken. We verwelkomen u graag als bedrijfsvriend binnen onze Strings ‘n Business Club, als (concert)sponsor of als partner. Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden.


Strings ‘n Business Club

De bedrijfsvrienden van Amsterdam Sinfonietta zijn via een lidmaatschap van de Strings ‘n Business Club het hele jaar met relaties en werknemers welkom bij Amsterdam Sinfonietta, voor én achter de schermen. Het lidmaatschap biedt vele netwerkgelegenheden tijdens de concerten in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw en maakt het tevens mogelijk om samen met relaties speciale activiteiten bij te wonen, zoals orkestrepetities, rondleidingen en bijzondere concerten.

De voordelen van een lidmaatschap van de Strings ‘n Business Club zijn:

 • vrijkaarten bij de zes concerten van Amsterdam Sinfonietta in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw
 • netwerkmogelijkheden rondom de concerten met pauze-ontvangsten
 • toegang tot het Strings ‘n Business Club netwerk van Amsterdam Sinfonietta
 • persoonlijke assistentie bij het organiseren van een, indien gewenst, diner voorafgaand aan het concert en/of de mogelijkheid van een ontvangst op maat
 • sponsorvermelding in uitingen van Amsterdam Sinfonietta, zoals op de website, in de programmaboekjes, het jaarverslag en de seriebrochure
 • 10 exemplaren van elke nieuwe cd van het eigen label


Binnen de Strings ‘n Business Club kunt u zich verbinden voor een bedrag tussen de € 5.500 en € 15.000 per jaar. De privileges die u en uw relaties ontvangen zijn afhankelijk van de hoogte van het jaarlijkse sponsorbedrag. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.


Sponsoring

Wilt u zich met uw bedrijf verbinden aan topkwaliteit en innovatie? Herkent u uw bedrijfswaarden in datgene waar Amsterdam Sinfonietta voor staat? Ondersteunt u graag grote educatieve projecten? Of ziet u mogelijkheden in een koppeling tussen uw bedrijf en onze internationale tournees? Wellicht is een sponsorrelatie dan iets voor u. Sponsor worden kan op verschillende niveaus: van hoofdsponsor tot concertsponsor. Als concertsponsor krijgt u de mogelijkheid om bij een specifiek concert een grote ontvangst (tot maximaal 200 gasten) te organiseren. Als sponsorpartner en hoofdsponsor bent u het hele jaar door bij de concerten betrokken.

De concerten van Amsterdam Sinfonietta in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw in Amsterdam vormen een prachtige gelegenheid voor bijzondere ontvangsten voor uw relaties en gasten. Iedere ontvangst wordt op maat voor en met u georganiseerd.


Mogelijkheden voor uw ontvangst zijn:

 • maatwerk als het gaat om de culinaire invulling van de avond; van informele borrel tot exclusief diner in de foyers van het Muziekgebouw aan ‘t IJ met uitzicht op het IJ, of in een van de elegante foyers van Het Concertgebouw
 • een kijkje achter de schermen
 • ontmoetingen met musici en solisten
 • speciale inleiding op het concert door musici
 • relatiegeschenk in de vorm van cd’s van Amsterdam Sinfonietta
 • programmaboek
 • advertentieruimte in uitingen van Amsterdam Sinfonietta


Sponsors worden vermeld in uitingen van Amsterdam Sinfonietta, zoals op de website, in de programmaboekjes, het jaarverslag en de seriebrochure. Sponsors maken tevens deel uit van de Strings ‘n Business Club.

Omdat we het belangrijk vinden dat de sponsorrelatie een samenwerking is die bijdraagt aan de doelstellingen van beide partijen, is iedere sponsorrelatie uniek en op maat gemaakt.

Bijdragen aan de hoekstenen van het orkest
Als sponsorpartner en hoofdsponsor kunt u specifiek bijdragen aan één van de vier hoekstenen van Amsterdam Sinfonietta. Met uw sponsoring maakt u datgene mogelijk dat past bij de waarden van uw bedrijf en raken u en uw relaties nauw betrokken bij de fundamenten van het orkest.

Amsterdam Sinfonietta biedt u de gelegenheid één van de vier volgende, voor het orkest meest wezenlijke, doelen te ondersteunen:

1. Kwaliteit
Onze topmusici, uit binnen- en buitenland, excelleren allen op solistenniveau. Door ons hoge niveau, mede bepaald door onze uitmuntende aanvoerders, kunnen we de beste solisten aantrekken. Om de huidige topmusici bij elkaar te houden is echter geld nodig. Met uw bijdrage zorgt u voor continuïteit van de kwaliteit. U kunt bijvoorbeeld een van de aanvoerders ondersteunen; zij komen voor repetities en concerten vaak uit het buitenland, waardoor reis- en verblijfskosten én honoraria nodig zijn.

2. Internationale tournees
Als internationaal vermaard ensemble ontvangt Amsterdam Sinfonietta regelmatig uitnodigingen van prestigieuze podia, overal ter wereld. Deze concerttournees kosten echter veel geld. Alleen al de reiskosten liggen vaak tussen de 50.000,- en 100.000,- per jaar. Uitgerekend de artistiek meest interessante plekken zijn vaak niet of nauwelijks kostendekkend.

3. Innovatie
Amsterdam Sinfonietta brengt graag grensoverschrijdende programma’s. Innovatie betekent risico, maar zonder risico geen vooruitgang. Om als orkest nieuwe en bijzondere werken te spelen én een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de hedendaagse muziek kent Amsterdam Sinfonietta een rijke traditie aan het verstrekken van compositieopdrachten. Dat doen we in samenwerking met buitenlandse orkesten en zalen, waardoor deze composities niet alleen ons publiek, maar mensen over de hele wereld bereiken. Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt voor een deel nationale compositieopdrachten, geen internationale. Een compositieopdracht kost tussen de 8.000,- en 30.000,-. Dankzij uw bijdrage kan Amsterdam Sinfonietta blijven vernieuwen.

4. Educatie
Amsterdam Sinfonietta zet haar expertise in voor een drietal educatieve programma’s:

 • In samenwerking en afstemming met Het Koninklijk Concertgebouw richt het orkest zich op een grote doelgroep: kleuters. Amsterdam Sinfonietta is met 60 (uitverkochte) KleuterSinfonietta-voorstellingen per jaar inmiddels deskundige als het gaat om kleuters en klassieke muziek. Met een kleine bezetting musici bereiken we, in Amsterdam en door het hele land, vele duizenden kleuters.
 • Onze musici spelen een belangrijke rol tijdens de muzieklessen op basisscholen. Kinderen beleven hoe het is om op een echt instrument te spelen. Zij raken geïnspireerd en enthousiast, leren luisteren naar elkaar en de ander te respecteren, sociale vaardigheden op te doen en te excelleren.
 • Als expert op het gebied van strijken en strijkinstrumenten organiseren we Strijkersdagen in Groningen, Den Haag en Amsterdam. Door middel van workshops en showcases brengen we ons enthousiasme en onze kennis over op jonge kinderen en scholieren – zo creëren we ons publiek van morgen en misschien wel nieuwe sterren.

Amsterdam Sinfonietta heeft de ambitie om in de toekomst haar educatieve activiteiten uit te breiden; investeren in talentontwikkeling is meer dan ooit noodzakelijk. En ook daarvoor is natuurlijk geld nodig.

We bepreken graag de bestemming van uw sponsorgift met u en de wijze waarop u met uw bedrijf betrokken wilt zijn bij het geefdoel van uw keuze.


Partnerschap

Samenwerking met bedrijven betekent voor Amsterdam Sinfonietta kansen om gedroomde projecten te verwezenlijken: het opnemen van cd’s, internationale tournees en speciale producties en educatieve activiteiten.

Amsterdam Sinfonietta werkte de afgelopen jaren samen met een groot aantal bedrijven. Zo verzorgt Studio Dumbar als Design & branding partner van het orkest sinds 2005 onze huisstijl. Wij kregen daarmee een nieuwe frisse look en Dumbar creëerde voor zichzelf ook een prijzenregen voor de afficheserie die de studio voor Amsterdam Sinfonietta ontwierp.


Concerten op maat

Amsterdam Sinfonietta speelt graag de sterren van de hemel voor u en uw gasten. Daartoe staat het Muziekgebouw aan ‘t IJ met zijn prachtige op het IJ uitkijkende foyers exclusief tot uw beschikking. Maar ook op andere locaties kunnen wij een besloten concert voor u organiseren.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot concerten op maat.


Bedrijfsgiften

Losse bedrijfsgiften zijn nu extra aantrekkelijk door de Geefwet; giften van bedrijven tot 5.000,- zijn onder de huidige regelgeving voor 150% aftrekbaar. Dat betekent dat bij een zakelijke gift van 5.000,- de gever maximale aftrek geniet met betrekking tot de vennootschapsbelasting. Bij een gift van 5.000,- is het aftrekbedrag 7.500,-. De aftrek vennootschapsbelasting is dan 25%. Uw zakelijke gift kost u dan netto 3.250,- (5.000,- min 1.750,-).

Wilt u met uw bedrijf een eenmalige donatie doen? Dan kunt u uw bedrijfsgift overmaken naar Stichting Amsterdam Sinfonietta op IBAN NL24 ABNA 0619 7429 25 onder vermelding van eenmalige bedrijfsgift. Bij voorbaat veel dank voor uw bijdrage!


Vragen?

Wij vertellen u graag meer over de verschillende sponsormogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen met Joost Westerveld, algemeen directeur, of Joseline de Koning, manager fondsenwerving, bereikbaar op 020 52 70 770 of per mail: sponsoring@sinfonietta.nl.

zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

 • ruime seriekorting
 • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok