Concert in de Cello Biënnale

met Kian Soltani

Tijdens de achtste editie van de Cello Biënnale Amsterdam werken we samen met cellisten Kian Soltani en Maximilian Hornung. Samen met kamancheh-speler Kayhan Kalhor slaan we muzikale bruggen tussen oost en west.

do 29 oktober 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur Bestel kaarten


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Kian Soltani cello
Maximilian Hornung cello
Kayhan Kalhor kamancheh


MacMillan Kiss on Wood
Azarashvili Concert voor cello en strijkorkest
Kalhor Opdrachtwerk voor cello en kamancheh (wereldpremière)
Layegh Tempi V & VII; uit Sus-Septed Tempi voor strijkorkest
Frerichs Opdrachtwerk voor cello en kamerkorkest (wereldpremière)


Amsterdam Sinfonietta slaat de handen ineen met supertalent Kian Soltani, geboren in Oostenrijk maar van Iraanse afkomst, en de wereldberoemde Iraanse kamancheh-speler Kayhan Kalhor. In dit programma komen de twee werelden van de Iraanse muziek en de westerse klassieke muziek samen. De Iraanse componist Farokhzad Layegh geeft de klassieke Perzische muziek een nieuwe dimensie door de Sus-Septed Tempi te schrijven voor een westers strijkorkest. De Nederlandse jazzcomponist Rembrandt Frerichs schrijft een nieuw spectaculair “oosters” werk voor cello, kamancheh en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta. De Duitse cellist Maximilian Hornung speelt het celloconcert van Azarashvili en het intieme Kiss on Wood van MacMillan.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok