Andriessen & Moore

met twee wereldpremières en dans

Samen met Claron McFadden en Harriet Krijgh brengt Amsterdam Sinfonietta nieuw werk van David Lang en Kate Moore. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Tim Persent danst een nieuwe choreografie van Krisztina de Châtel op Andriessens Dances.

do 01 november 2018 • Concertzaal, Tilburg - 20.30 uur

19:30 uur - Inleiding door William Schaffels, in de Audaxzaal

Amsterdam Sinfonietta
Daniel Bard leiding en viool
Harriet Krijgh cello
Claron McFadden sopraan
Tim Persent dans
Krisztina de Châtel choreografie

- Andriessen • …miserere…
- Lang • prayers for night and sleep, opdrachtwerk voor cello, sopraan en ensemble (wereldpremière)
- Moore • Arc-en-Ciel, opdrachtwerk voor cellokwartet en schaduwstrijkers (wereldpremière)
- Andriessen • Dances voor sopraan en ensemble met choreografie van Krisztina de Châtel

Vlak voor zijn tachtigste verjaardag zet Amsterdam Sinfonietta Louis Andriessen in de spotlight met twee van zijn belangrijke werken en nieuw werk van zijn geestverwanten. Voor het betoverende muziektheaterstuk Dances, oorspronkelijk geschreven voor de dans De Trap in 1991, maakt Krisztina de Châtel een nieuwe choreografie. Claron McFadden zong de première en nu ook deze nieuwe uitvoering. Voor …miserere… liet Andriessen zich inspireren door het beroemde Miserere van de renaissancecomponist Gregorio Allegri. David Lang is een van de meest uitgevoerde Amerikaanse componisten van zijn generatie. Voor zijn little match girl passion ontving hij de Pulitzerprijs. Nu schrijft hij een nieuw werk voor Amsterdam Sinfonietta. Kate Moore, winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2017, schrijft een werk voor de vier cellisten van Amsterdam Sinfonietta.

Arc-en-Ciel kwam tot stand in opdracht van de Cello Biënnale Amsterdam en werd financieel mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

prayers for night and sleep kwam tot stand als een gezamenlijke opdracht van de Cello Biënnale Amsterdam en Amsterdam Sinfonietta met financiële ondersteuning van de Eduard van Beinum Stichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok