De romantische piano [tijdelijk uitverkocht]

Amsterdam Sinfonietta Solisten

De kamermuziektournee met de Franse pianist David Kadouch kon vorig jaar niet doorgaan. Samen met de Amsterdam Sinfonietta Solisten speelt Kadouch Romantische werken van Schubert en Franck.

wo 10 november 2021 • Het Concertgebouw - Kleine Zaal, Amsterdam - 20.45 uur Bestel kaarten


Amsterdam Sinfonietta Solisten
Candida Thompson viool
Jacobien Rozemond viool
Georgy Kovalev altviool
Ivan Karizna cello
David Kadouch piano


Schubert Adagio e Rondo Concertante
Franck Pianokwintet


The Washington Post noemde de jonge Franse pianist David Kadouch “intelligent and imaginative”. Niet voor niets namen grote pianisten als Murray Perahia en Mauricio Pollini hem graag onder hun hoede. Een nieuwe meesterpianist is geboren. Met de solisten van Amsterdam Sinfonietta speelt hij een pianokwartet van Schubert en het hoogromantische pianokwintet van César Franck. Franck componeerde dit buitengewoon expressieve werk in een periode waarin hij verliefd was op een van zijn leerlingen, en is wellicht door deze geheime liefde geïnspireerd. De liefde speelt ook een rol bij het ontstaan van Schuberts Adagio en Rondo Concertante. Ondanks dat deze liefde onbeantwoord bleef straalt het kwartet een briljante virtuositeit en levensvreugde uit.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok