Bach met de Jussens

in Veere en Hilversum

Na de succesvolle tournee van afgelopen november met Lucas en Arthur Jussen zijn Bachs dubbelconcerten dit seizoen nog een keer te beluisteren in Veere en Hilversum, aangevuld met vier schitterende fuga’s uit de laatste levensjaren van Bach. Beethovens furieuze en tegelijk mystieke Quartetto Serioso maakt het programma compleet.

zo 27 mei 2018 • Grote Kerk, Veere - 14.30 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Lucas en Arthur Jussen piano

- Bach • Contrapuncti I-IV, uit die Kunst der Fuge
- Bach • Concert voor twee klavieren in C, BWV 1061
- Beethoven • Strijkkwartet opus 95 ‘Quartetto Serioso’
- Bach • Concert voor twee klavieren in c, BWV 1060


Met veel succes toerde Amsterdam Sinfonietta afgelopen november met Lucas en Arthur Jussen door heel Nederland met onder meer concerten voor twee piano’s van Bach. De dubbelconcerten, die het orkest en de Jussens samen zullen opnemen voor de nieuwe Bach-cd van de pianobroers, zijn in dit concert nog een keer samen te beluisteren, aangevuld met vier schitterende fuga’s uit de laatste levensjaren van Bach. Het programma wordt gecompleteerd met Quartetto Serioso van Beethoven, een werk waarmee hij zijn tijd ver vooruit was. Uit enorme bewondering bewerkte Gustav Mahler het kwartet voor strijkorkest. Het furieuze en tegelijk mystieke werk is een van de lievelingswerken van Amsterdam Sinfonietta.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok