Avondconcert

Sinfonietta String Festival Zeeland 2019

Amsterdam Sinfonietta opent het festival met twee grote klassiekers van Mendelssohn en Enescu.

za 18 mei 2019 • Grote Kerk, Veere - 20.30 uur

Amsterdam Sinfonietta
Anthony Marwood leiding en viool
Alexander Melnikov piano

Mendelssohn Concert voor viool en piano
Enescu Strijkoctet (arr. voor strijkorkest A. Marwood)


Anthony Marwood
Anthony Marwood studeerde aan de Royal Academy of Music en de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij onder anderen Emanuel Hurwitz en David Takeno. Inmiddels behoort hij tot een van de meest vooraanstaande Engelse violisten en treedt hij regelmatig op als solist en dirigent met orkesten over de hele wereld. Hij bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer Carlo Bergonzi uit 1736. In 2013 was Marwood voor het eerst te horen als solist en gastconcertmeester bij Amsterdam Sinfonietta. Begin 2017 keerde hij terug voor een programma samen met pianist Kristian Bezuidenhout.


‘Fraaie première van Roukens’ Visions at Sea o.l.v. Anthony Marwood’
Leidsch Dagblad


Alexander Melnikov

Alexander Melnikov studeerde aan het Conservatorium van Moskou bij Lev Naumov. Van groot belang voor zijn muzikale vorming was een vroeg contact met Svjatoslav Richter, die hem vervolgens regelmatig uitnodigde op festivals in Frankrijk en Rusland. Melnikov, die bekend staat om zijn onconventionele programma’s, kreeg al vroeg belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk, waarbij hij vooral beïnvloed werd door Andreas Staier en Alexei Lubimov, met wie hij bij talrijke projecten samenwerkte. Als solist trad hij tevens op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Gewandhausorchester Leipzig, Philadelphia Orchestra en het Russian National Orchestra. Alexander Melnikov soleerde twee keer eerder bij Amsterdam Sinfonietta in 2006 en 2014.

‘Een zeer spontane uitvoering van Mozarts Pianoconcert nr. 9 ‘Jeunehomme’, waarin Melnikov al net zo wonderlijk fel én licht speelde als Amsterdam Sinfonietta’
NRC Handelsblad

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok