Say Beethoven Say Mozart

met Fazil Say

Fazil Say maakt zijn debuut bij Amsterdam Sinfonietta. Na de pauze klinkt een bewerking voor strijkorkest van Beethovens indrukwekkende opus 131, volgens de componist zelf zijn allerbeste strijkkwartet.

za 10 februari 2018 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Fazil Say piano

- Wagner • Prélude uit de opera ‘Tristan und Isolde’
- Mozart • Pianoconcert nr. 12, KV 414
- Beethoven • Strijkkwartet opus 131 (versie voor strijkorkest)

Een grootsheid die met woorden niet is uit te drukken, zei Schumann over Beethovens Strijkkwartet. Wat kun je hierna nog componeren?, vroeg Schubert zich af. Het verklankt de triestheid van de wereld, verzuchtte Wagner, en het gaf hem de inspiratie voor zijn meesterwerk Tristan und Isolde. Maar met het schrijven van dit strijkkwartet is de kous nog niet af. Gustav Mahler en later ook Leonard Bernstein ijverde voor uitvoeringen met een strijkorkest. Deze ‘Mount Everest’ uit de kamermuziekliteratuur biedt met niets te vergelijken vergezichten. Fazil Say is een briljante pianist en componist die met een stapel zelfgeschreven composities de wereld rondreist.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok