Pablo Sáinz Villegas

met gitaarmuziek van Rodrigo en Boccherini

Pablo Sáinz Villegas geldt als een van de grootste gitaartalenten van dit moment. We toeren langs twee muziekfestivals in Duitsland en eindigen in Het Concertgebouw, met muziek van Rodrigo, Boccherini en De Falla.

ma 08 juli 2019 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 20.00 uur


Programma

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Pablo Sáinz Villegas gitaar


De Falla – Suite El Amor Brujo (nieuw arrangement van Bram Kortekaas)
Rodrigo – Fantasia para un gentilhombre
De Falla – Suite Popular Española (nieuw arrangement van Thomas Beijer)
Tárrega – Gran Jota voor gitaar solo
Ravel – Vocalise en forme de Habanera voor viool en gitaar solo
Traditional – Spanish Romance (uit de film Jeux Interdits)
Boccherini – Grave & Fandango (twee delen uit gitaarkwintet in D)


Op verzoek van Amsterdam Sinfonietta arrangeerden de jonge componisten Thomas Beijer en Bram Kortekaas allebei een nieuwe orkestsuite. Kortekaas selecteerde delen uit De Falla’s ballet El Amor Brujo en Beijer combineerde delen uit een ander ballet en de Siete Canciones Populares Española.


Van de beroemdste gitaarcomponist Joaquín Rodrigo wordt de ‘Fantasie voor een heer’ uitgevoerd. Het gitaarconcert is gebaseerd op een handvol 17e-eeuwse volksdansjes. Boccherini’s gitaarkwintet schreef hij voor de markies van Benavente-Osuna, grofweg het huidige Andalusië. De Fandango is hieruit een bijzonder warmbloedig deel, waarin ook castagnetten worden gebruikt.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok