Concerti Vivaldi

met Harriet Krijgh

Op Krijghs eerste cd bij Deutsche Grammophon staan Vivaldi’s celloconcerten met Amsterdam Sinfonietta. Maar in Concerti Vivaldi presenteren we ze live. Dit concert valt in de Zondagochtendconcertserie van Het Concertgebouw.

zo 27 oktober 2019 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 11.00 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Harriet Krijgh cello
Valentino Worlitzsch cello (in RV 531)

Merula Ciaccona
Vivaldi Celloconcert in F RV 412
Vivaldi Concert voor cello en viool in Bes RV 547
Grieg Holberg Suite
Vivaldi Concert voor twee cello’s in g RV 531

Vivaldi leidde een leven als een rockster in de 18 e eeuw. Hij had vele liefdesaffaires, reisde de wereld over, en maakte vernieuwende muziek waarmee hij immens populair was bij een groot publiek. Een van zijn grootste fans was JS Bach. In dit Italiaanse programma rond drie van zijn concerten - in drie verschillende bezettingen - reizen we honderden jaren in de tijd. Met Merula, de meest vooruitstrevende componist van zijn tijd, belanden we in de vroege barok. De Holbergsuite van Grieg, geschreven in neoklassieke stijl, is een verzameling dansen uit de tijd van Vivaldi. De cd met de drie werken van Vivaldi door het orkest en Harriet Krijgh verschijnt in september bij Deutsche Grammophon. Na het concert loopt u met Vivaldi de deur uit.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok