Isabelle Faust

met werken van Hartmann en Schumann

Van 22 t/m 29 november geven Isabelle Faust en Amsterdam Sinfonietta vijf concerten in Nederland en een concert in Italië. Isabelle Faust speelt het Concerto funebre van Hartmann en de Fantasie van Schumann in een in nieuwe versie voor viool en strijkorkest. Amsterdam Sinfonietta speelt daarnaast nog een fuga van Schumann en het Divertimento van Bartók.

za 29 november 2014 • Muziekcentrum - Wilmersberg Zaal, Enschede - 20.00 uur

Programma

Dankzij haar uitzonderlijke techniek en muzikale interpretaties geldt Isabelle Faust als een van de meest opzienbarende violisten van haar generatie. Met ‘Sleeping beauty’, de bijnaam van haar Stradivarius uit 1704, reist de gevierd soliste de wereld over. Met Amsterdam Sinfonietta speelt ze de zelden uitgevoerde Fantasie van Schumann in een nieuwe bewerking voor viool en strijkorkest en Hartmanns schrijnende Concerto funebre.

- Schumann • Fuga op B.A.C.H.
- Hartmann • Concerto funebre voor viool en strijkorkest
- Schumann • Fantasie voor viool en strijkorkest
- Bartók • Divertimento voor strijkers

De Duitse componist Hartmann schreef dit vioolconcert in 1939. In hetzelfde jaar vluchtte Béla Bartók naar de ‘nieuwe wereld’, waar hij terug verlangend naar zijn vaderland stierf in het laatste jaar van de oorlog. Het Divertimento schreef hij in gelukkiger tijden. Volkse melodieën, Balkanritmes en het barokke Concerto Grosso waren de ingrediënten voor een werk dat barst van de levensvreugde.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok