Jussens by Night [verplaatst]

met Lucas en Arthur Jussen

Amsterdam Sinfonietta, de Jussens en Bach: die gouden combinatie hoor je op een nieuwe cd bij Deutsche Grammophon. De release vieren we met een gezamenlijke tournee door Nederland. Dit concert is verplaatst van afgelopen april.

wo 09 september 2020 • Het Concertgebouw, Amsterdam - 21.15 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Arthur Jussen piano
Lucas Jussen piano


Purcell Chacony in g
Bach Concert voor twee klavieren in c
Say ‘Night’ voor piano vierhandig
Britten Variations on a theme by Frank Bridge

Na onze concerttournee in november 2017 trokken Amsterdam en Sinfonietta en Lucas en Arthur Jussen zich terug in de opnamestudio om twee Concerten voor twee klavieren van Bach op te nemen. In oktober 2019 wordt de cd uitgebracht bij Deutsche Grammophon. In maart en april spelen we deze twee dubbelconcerten tijdens een tournee in Nederland en Duitsland. Bovendien spelen de broers ook het opzwepende Night, een compacte tour de force voor piano vierhandig. Dat werk werd in 2016 speciaal voor hen gecomponeerd door de Turkse meesterpianist Faz─▒l Say. De strijkers van Amsterdam Sinfonietta sluiten aan met de razend virtuoze Variations on a Theme by Frank Bridge. Deze veelzijdige ode aan zijn leermeester betekende de internationale doorbraak van Benjamin Britten.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok