Amsterdam Sinfonietta Solisten

met Alasdair Beatson

De aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta en pianist Alasdair Beatson gaan op tournee met kamermuziek van Brahms en Korngold.

wo 19 september 2018 • Klooster Wittem, Wittem - 20.15 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta Solisten

Candida Thompson viool
Jacobien Rozenmond viool
Tomoko Akasaka altviool
Maximilian Hornung cello
Alasdair Beatson piano

- Brahms • Pianokwintet in f klein opus 34
- Korngold • Suite opus 23 voor 2 violen, cello en piano linkerhand

Ieder jaar reizen artistiek leider Candida Thompson en de aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta langs de concertzalen met een kamermuziekprogramma. Dit jaar nemen ze de veelzijdige Schotse pianist Alasdair Beatson mee op reis. Het kolkende en doortimmerde pianokwintet van Johannes Brahms wordt wel de kroon op zijn kamermuziekoeuvre genoemd. Na een lange worsteling leverde Brahms een van de beste pianokwintetten ooit af. Mahler zag in wonderkind Erich Korngold de nieuwe Mozart. In zijn epische Suite opus 23, een van de lievelingswerken van Candida Thompson, komt de hele romantiek samen, van Schubert tot Mahler. Hij schreef het fenomenale werk in opdracht van de pianist Paul Wittgenstein, die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm had verloren. Een vloek werd een zegen want grote componisten als Ravel, Strauss en Prokofiev schreven allemaal schitterende werken voor de linkerhand.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok