Amsterdam Sinfonietta & Wende vieren de liefde

Onze succesvolle tour met Wende gaat in reprise in Carré

Samen met Wende geven we in juli 2021 vier concerten in Carré, een reprise van onze concertserie in 2016 aangevuld met nieuwe nummers. Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde is een onderhuids zinderende mix van klassieke stukken, iconische nummers en Wende’s eigen werk.

do 15 juli 2021 • Koninklijk Theater Carré, Amsterdam - 20.00 uur


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Wende zang en piano

Hartstocht overwint alles. In Wende en Amsterdam Sinfonietta vieren de liefde volgt Wende haar hart op de vleugels van 22 strijkers. Van de eerste bliksemschicht tot de laatste snik verkennen ze samen alle stadia van de romantische liefde. De liefde die lonkt, kronkelt en verblindt. Innig en adembenemend op zijn hoogtepunt, koud en broos als de vonk langzaam uitdooft. Daartussen schuilt veerkracht, de schoonheid van het ontdekken hoe de ander je samen één maakt.

Op het programma staat Wendes eigen werk, klassieke stukken en iconische nummers van onder meer Stromae, David Bowie en Shirley Bassey. Ook zingt Wende When I am laid in earth uit de barokopera Dido and Aeneas en speelt Amsterdam Sinfonietta werken van Rameau, Lekeu en Dessner. Een gouden combinatie met een onstuimig bonzend hart.

“Mijn samenwerking met Sinfonietta is me heel dierbaar”, zegt Wende. “We maakten een verhaal over de liefde en die is zo belangrijk in onze tijd - voor mij, voor jou, voor iedereen. Het is daarom een feest dat we nu de voorstelling nog een keer kunnen spelen en dat in de mooiste zaal van Nederland!”

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok