Forellenkwintet [afgelast]

Amsterdam Sinfonietta Solisten en David Kadouch

De Amsterdam Sinfonietta Solisten en pianist David Kadouch geven in hun jaarlijkse kamermuziekprogramma een ware Schubertiade, met zijn levendige Forellenkwintet en virtuoze Adagio en Rondo.

vr 23 april 2021 • Muziekcentrum - Arke Zaal, Enschede - 20.00 uur

Amsterdam Sinfonietta Solisten
Candida Thompson viool
Georgy Kovalev altviool
Valentino Worlitzsch cello
Ying Lai Green contrabas
David Kadouch piano

Schubert Adagio en Rondo in F, D. 487 voor pianokwartet
Ries Pianokwintet in b, op. 74
Schubert Pianokwintet in A, D. 667 ‘Die Forelle’


The Washington Post noemde de jonge Franse pianist David Kadouch “intelligent and imaginative”. Niet voor niets namen grote pianisten als Murray Perahia en Mauricio Pollini hem graag onder hun hoede. Een nieuwe meesterpianist is geboren. Met de solisten van Amsterdam Sinfonietta speelt hij twee pianokwintetten van Schubert en Ries, met de ongebruikelijke bezetting van piano, viool, altviool, cello en contrabas. Op verzoek van zijn opdrachtgever verwerkte Schubert zijn lied Die Forelle in de compositie. Het weerspiegelt duidelijk de jonge stedeling op het zomerse platteland. Ondanks een onbeantwoorde liefde straalt ook zijn pianokwartet Adagio en Rondo Concertante briljante virtuositeit en levensvreugde uit.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok