Jussens by Night [afgelast]

met Lucas en Arthur Jussen

Amsterdam Sinfonietta, de Jussens en Bach: die gouden combinatie presenteren hoor je op een nieuwe cd bij Deutsche Grammophon. De release vieren we met concerten in Duitsland en Nederland.

do 16 april 2020 • Muziekcentrum - Wilmersberg Zaal, Enschede - 20.00 uur

Inleiding om 19.00 uur door Ben Coelman, in de Arke Zaal


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Arthur Jussen piano
Lucas Jussen piano

Bach Drie Contrapunten uit Die Kunst der Fuge
Bach Concert voor twee klavieren in C
Say ‘Night’ voor piano vierhandig
Britten Variations on a theme by Frank Bridge
Bach Concert voor twee klavieren in c

Na onze concerttournee in november 2017 trokken Amsterdam en Sinfonietta en Lucas en Arthur Jussen zich terug in de opnamestudio om twee Concerten voor twee klavieren van Bach op te nemen. In oktober 2019 wordt de cd uitgebracht bij Deutsche Grammophon. In maart en april spelen we deze twee dubbelconcerten tijdens een tournee in Nederland en Duitsland. Bovendien spelen de broers ook het opzwepende Night, een compacte tour de force voor piano vierhandig. Dat werk werd in 2016 speciaal voor hen gecomponeerd door de Turkse meesterpianist Faz─▒l Say. De strijkers van Amsterdam Sinfonietta sluiten aan met de razend virtuoze Variations on a Theme by Frank Bridge. Deze veelzijdige ode aan zijn leermeester betekende de internationale doorbraak van Benjamin Britten.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok