Andriessen & Moore

met Harriet Krijgh en Claron McFadden

Samen met Claron McFadden en Harriet Krijgh brengt Amsterdam Sinfonietta nieuw werk van David Lang en Kate Moore. Tabakova’s Celloconcert uit 2008 gaat in reprise met Kristina Blaumane.

za 27 oktober 2018 • Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam - 16.30 uur Bestel kaarten

Programma


Amsterdam Sinfonietta

Daniel Bard leiding en viool
Kristina Blaumane cello
Harriet Krijgh
cello
Claron McFadden sopraan

- Andriessen • …miserere…
- Lang • Opdrachtwerk voor cello, sopraan en ensemble (wereldpremière)
- Moore • Opdrachtwerk voor vier cello’s (wereldpremière)
- Tabakova • Concert voor cello en strijkorkest

Bang on a Can inspireert jonge componisten uit de hele wereld. Met de Australische maar in Nederland werkende Kate Moore, kersverse winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs, bestaat een nauwe band. Zij schrijft een nieuw werk voor de vier cellisten van Amsterdam Sinfonietta. David Lang is een van de meest uitgevoerde Amerikaanse componisten van zijn generatie. Voor zijn little match girl passion ontving hij de Pulitzerprijs. Nu schrijft hij een nieuw werk voor Amsterdam Sinfonietta. Een focus op Bang on a Can is niet compleet zonder muziek van Louis Andriessen. Al in de jaren 80 was deze Nederlandse componist hun grote inspirator. Voor …miserere… liet Andriessen zich inspireren door het beroemde Miserere van de renaissancecomponist Gregorio Allegri. Op de Cello Biënnale van 2008 speelde Kristina Baumane het nieuwe celloconcert van de Bulgaars-Britse componiste Dobrinka Tabakova. Het inmiddels vaak uitgevoerde en op cd gezette stuk verdient na tien jaar een reprise.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok