De vier jaargetijden

met Janine Jansen


Stervioliste Janine en Jansen en Amsterdam Sinfonietta betreden na vele jaren weer samen de concertzalen. Tsjaikovski’s spetterende strijkersserenade opent ons seizoen en Jansen schittert in de solopartij van Vivaldi’s Vier Jaargetijden.

wo 15 september 2021 • Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven - 20.15 uur Bestel kaarten


Amsterdam Sinfonietta

Candida Thompson leiding en viool
Janine Jansen viool

Tsjaikovski Serenade voor strijkers
Vivaldi Twee delen uit Vier Jaargetijden; Lente en Zomer of Herfst en Winter

Stervioliste Janine Jansen keert na vele jaren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: Vivaldi’s De vier jaargetijden. Vivaldi gaf de concerten de ondertitels La Primavera, L’estate, L’autunno en L’inverno mee, en verbeeldt in de stukken onder meer kabbelende beekjes, onweer, hondengeblaf en diverse zangvogels. Tsjaikovski’s meesterwerk Serenade is een van de beroemdste stukken voor strijkorkest, een unicum in het romantische repertoire. Tsjaikovski schreef het vrolijke werk vol Russische folklore, terwijl hij zich in Mozart verdiepte. De Serenade heeft zeker de lichtheid van Mozarts serenades maar de intensiteit, virtuositeit en emotionele diepten ontstijgen een gangbare serenade.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok