Andriessen & Moore op de Cello Biënnale

met Harriet Krijgh en Claron McFadden

Samen met Claron McFadden en Harriet Krijgh brengt Amsterdam Sinfonietta nieuw werk van David Lang en Kate Moore. Tabakova’s Celloconcert uit 2008 gaat in reprise met Kristina Blaumane.

za 27 oktober 2018 • Muziekgebouw, Amsterdam - 16.30 uur

Dit concert is uitverkocht. Schrijf u in op de wachtlijst via de bestelknop.

Programma


Amsterdam Sinfonietta

Daniel Bard leiding en viool
Kristina Blaumane cello
Harriet Krijgh
cello
Claron McFadden sopraan

- Andriessen • …miserere…
- Lang • prayers for night and sleep, opdrachtwerk voor cello, sopraan en ensemble (wereldpremière)
- Moore • Arc-en-Ciel, opdrachtwerk voor cellokwartet en schaduwstrijkers (wereldpremière)
- Tabakova • Concert voor cello en strijkorkest

Bang on a Can inspireert jonge componisten uit de hele wereld. Met de Australische maar in Nederland werkende Kate Moore, winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2017, bestaat een nauwe band. Zij schrijft een nieuw werk voor de vier cellisten van Amsterdam Sinfonietta. David Lang is een van de meest uitgevoerde Amerikaanse componisten van zijn generatie. Voor zijn little match girl passion ontving hij de Pulitzerprijs. Nu schrijft hij een nieuw werk voor Amsterdam Sinfonietta. Een focus op Bang on a Can is niet compleet zonder muziek van Louis Andriessen. Al in de jaren 80 was deze Nederlandse componist hun grote inspirator. Voor …miserere… liet Andriessen zich inspireren door het beroemde Miserere van de renaissancecomponist Gregorio Allegri. Op de Cello Biënnale van 2008 speelde Kristina Baumane het nieuwe celloconcert van de Bulgaars-Britse componiste Dobrinka Tabakova. Het inmiddels vaak uitgevoerde en op cd gezette stuk verdient na tien jaar een reprise.

Arc-en-Ciel kwam tot stand in opdracht van de Cello Biënnale Amsterdam en werd financieel mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

prayers for night and sleep kwam tot stand als een gezamenlijke opdracht van de Cello Biënnale Amsterdam en Amsterdam Sinfonietta met financiële ondersteuning van de Eduard van Beinum Stichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok