Wonderkinderen

met Anthony Marwood en Alexander Melnikov

Gastconcertmeester Anthony Marwood en pianist Alexander Melnikov soleren in het Concert voor viool en piano van wonderkind Mendelssohn. Na de pauze voert Marwood het ensemble aan in opus 7 van het Roemeense wonderkind George Enescu.

vr 10 mei 2019 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

19:15 uur - Inleiding door Thea Derks, op het Foyerdek


Amsterdam Sinfonietta
Anthony Marwood leiding en viool
Alexander Melnikov piano

- Thorvalsdottir • Illumine (Nederlandse première)
- Mendelssohn • Concert voor viool en piano
- Enescu • Strijkoctet opus 7 voor strijkorkest

Felix Mendelssohn was een wonderkind. Hij was pas veertien toen hij het Concert voor viool en piano schreef voor een huisconcert. Zelf vertolkte hij de pianopartij. Slechts twee jaar later schreef hij zijn beroemde strijkoctet, terwijl het dubbelconcert voor lange tijd in een la verdween. Meer dan een eeuw na zijn overlijden werd het teruggevonden, een zeer sprankelend werk dat niet vaak te horen is. Violist Anthony Marwood en meesterpianist Alexander Melnikov, oude bekenden bij Amsterdam Sinfonietta, breken graag een lans voor dit fraaie jeugdwerk. Na de pauze voert Anthony Marwood het ensemble aan in opus 7 van de Roemeense componist George Enescu, net als Mendelssohn een wonderkind.


Lees ons interview met Alexander Melnikov en Anthony Marwood

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok