Illumine me

met Anthony Marwood en Alexander Melnikov

Gastconcertmeester Anthony Marwood en pianist Alexander Melnikov soleren in een gloednieuw dubbelconcert van de Russische componiste Katia Tchemberdji. Daarnaast klinkt de Nederlandse première van Illumine van de IJslandse Anna Thorvaldsdottir.

do 16 mei 2019 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

19:15 uur - Inleiding door Thea Derks, op het Foyerdek


Amsterdam Sinfonietta
Anthony Marwood leiding en viool
Alexander Melnikov piano

- Thorvalsdottir • Illumine (Nederlandse première)
- Tchemberdji • Dubbelconcert voor viool, piano, strijkers en slagwerk (wereldpremière)
- Enescu • Strijkoctet opus 7 voor strijkorkest

‘Het grootste muzikale fenomeen sinds Mozart’, noemde cellist Pablo Casals de jonge Roemeense componist Georges Enescu. Al op zeer jonge leeftijd trad wonderkind Georges Enescu op als violist en pianist. Op zijn negentiende ontpopte hij zich met een meesterlijk strijkoctet ook nog eens als componist. Voor de pauze klinkt de wereldpremière van een nieuw dubbelconcert van de Russische componiste Katia Tchemberdji. De klanken die de IJslandse Anna Thorvaldsdottir oproept in haar composities worden vaak in verband gebracht met de tot de verbeelding sprekende natuur van haar geboorteland: noordelijke woestijnlandschappen, hete bronnen, gletsjers, florden en slapende vulkanen. Illumine schreef ze in 2016 voor acht strijkers.


Lees ons interview met Alexander Melnikov en Anthony Marwood

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok