Goldbergvariaties

met Ning Feng

Koningin Elisabethwedstrijdwinnaar Ning Feng debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met muziek van Henze. Daarnaast spelen we een selectie uit Bachs Goldbergvariaties voor strijkorkest.

za 30 november 2019 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

Inleiding om 19.15 uur door Merlijn Kerkhof op Foyerdeck 1Amsterdam Sinfonietta

Candida Thompson leiding & viool
Ning Feng viool

Henze Il Vitalino raddoppiato; Chaconne voor viool en ensemble (Nederlandse premiere)
Bach Goldbergvariaties voor strijkorkest (arr. D. Sitkovetsky)

De Chinese violist Ning Feng is internationaal vermaard om zijn lyrische en muzikale klank en virtuositeit. Het is al lang een wens van Amsterdam Sinfonietta om met hem samen te werken. Feng bespeelt een Stradivarius uit 1721 en treedt op over de hele wereld. Bij Amsterdam Sinfonietta soleert hij in Il Vitalino Radoppiato van Hans Werner Henze. Het is de modernistische Henze zoals je hem nog nooit gehoord hebt, in een virtuoze barokstijl. Hij schreef een spetterende bewerking voor viool en kamerorkest van de Chaconne van Tomaso Vitali – een tijdgenoot van Bach – die alle grote violisten der aarde op hun repertoire hebben: Jascha Heifetz speelde het bij zijn debuut in Carnegie Hall, David Oistrach op zijn eindexamen. Na de pauze klinkt de beroemdste set variaties van Bach, in een bewerking voor strijkorkest van de violist Dmitry Sitkovetsky.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok