An die ferne Geliebte

met Thomas Hampson

Met de befaamde bariton Thomas Hampson brengen we in dit Beethovenjaar een gloedvol liefdesprogramma, met een smachtende liedcyclus van Beethoven en nieuwe liedbewerkingen van Richard Strauss.

za 15 februari 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

19.15 uur - Inleiding door Frederike Berntsen op Foyerdeck 1


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Thomas Hampson bariton


Strauss Prelude uit ‘Capriccio’
Beethoven An die ferne Geliebte voor bariton en ensemble
Weill Youkali, tango habanera
Eisler Ernste Gesänge
Wagner Prelude uit ‘Tristan und Isolde’ (arr. A. Williams)
Strauss Liederen voor bariton en strijkorkest (nieuwe arrangementen)

Thomas Hampson is de meest vooraanstaande bariton in de VS, en een wereldberoemd vertolker van het klassieke Lied. Al eerder traden we op door heel Europa, onder andere in de grote concertzalen van Dublin, Madrid, Wenen en Lissabon. Samen brachten we ook de cd Tides of Life uit. Nu brengen we een (laat-)Romantisch liefdesprogramma met liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen. Ook klinkt het verlangende An die ferne Geliebte van Beethoven. De Ernste Gesänge voltooide Hanns Eisler slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het ‘romantische’ strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende Prelude van Tristan & Isolde in herinnering.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok