Hongaarse Rhapsodie [afgelast]

met Olivier Patey en Quatuor Danel

Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een bijzondere klankervaring. Door hun ongebruikelijke bezettingen worden de werken van Verbey en Hartmann maar zelden uitgevoerd.

do 09 april 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

Inleiding om 19.15 uur door Thea Derks op Foyerdeck 1


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Quatuor Danel
Olivier Patey klarinet

Britten Variations on a theme of Frank Bridge
Verbey Schaduw voor strijkkwartet, slagwerk en strijkorkest
Hartmann Kammerconcert voor klarinet, strijkkwartet en strijkorkest
Bartók Rhapsodie voor viool, klarinet, strijkers en cimbalom

Karl Amadeus Hartmann componeerde zijn schitterende Kammerconcert voor een zeer ongebruikelijke bezetting in een stijl die is geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek. Sinds de wereldpremière in 2002 heeft Amsterdam Sinfonietta Theo Verbeys Schaduw, dat hij in opdracht van het orkest maakte, niet meer uitgevoerd. Net als in Hartmanns concert spelen strijkkwartet en strijkorkest een vraag-en-antwoordspel met elkaar. Ook Béla Bartók gaat op de zigeunertour in zijn Rhapsodie. Zelden worden deze werken uitgevoerd. Amsterdam Sinfonietta trekt alle registers open in de Bridgevariaties van Benjamin Britten, een virtuoze klankspeeltuin voor strijkorkest. Over de Britten-cd schreef Presto Classical: ” The orchestra herself indulges in all imaginable techniques, colours and dynamic extremes that Britten releases from his box of tricks for string orchestra.”

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok