Magnificat

met Håkan Hardenberger en Miah Persson

Met feestelijke werken van onder anderen Beethoven, Händel, Krol en Telemann komt de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger terug bij Amsterdam Sinfonietta.

za 28 november 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur Bestel kaarten

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Håkan Hardenberger trompet
Miah Persson sopraan

Telemann Trompetconcert in D
Beethoven Heiliger Dankgesang, uit strijkkwartet nr. 13, op. 132
Bach Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51
Krol Magnificat Variaties voor trompet en strijkorkest
Finzi Salutation uit Dies Natalis, voor sopraan en strijkorkest
Händel Eternal Source Of Light Divine
Evans A Child Is Born


De Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en landgenote Miah Persson voegen zich bij Amsterdam Sinfonietta voor een feestelijk en gevarieerd kerstprogramma rond de Magnificat Variations van Bernhard Krol voor trompet en strijkorkest. Voor de sopraan is een glansrol weggelegd in het prachtige Eternal Source of Light Divine van Händel, begeleid door een lyrische trompet en ingetogen harmonieën. Uit de tekst spreekt een spirituele dankbaarheid voor de Britse koningin Anne Stuart. Beethoven uitte zijn dankbaarheid na het wonderlijke herstel van een ernstige ziekte in Heiliger Dankgesang, dat door de kerktoonsoort en de koraalachtige melodie een welhaast sacraal karakter krijgt. De met elkaar verweven strijkerslijnen in Finzi’s Salutation die de melodische sopraan begeleiden herinneren aan Bachs meerstemmigheid.

‘Hardenbergers meesterschap lijdt geen twijfel, getuige zijn ongeforceerde grote klank, vloeiende legato en atletische virtuositeit.’

- The Arts Desk

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok