Flow my tears [afgelast]

Treurzangen voor strijkers, hoorn en tenor

Amsterdam Sinfonietta speelt een programma vol prachtige treurzangen, samen met hoornist Felix Klieser en de Turkse tenor Ilker Arcayürek.

wo 03 maart 2021 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson artistic direction and violin
Felix Klieser hoorn
Ilker Arcayürek tenor

Holst Vier Liederen voor tenor en viool
Britten Lachrymae, op. 48a
Sjostakovitsj Kammersinfonie, op. 110a
Dowland Flow my tears
Britten Serenade, op. 31 voor tenor, hoorn en strijkorkest


Van de middeleeuwse liederen van Holst naar Brittens Lachrimae lijkt een kleine overgang. Britten reflecteert hierin op een Lachrimae van renaissancecomponist John Dowland. De treurzangen behouden het weemoedige, spookachtige karakter van Dowland. Ook citeert Britten zijn beroemde aria Flow my tears, die nu door strijkorkest wordt uitgevoerd. Dan de Kammersinfonie 110a, een groter contrast met de melancholische Lachrimae bestaat haast niet. Depressief en opgejaagd schreef Sjostakovitsj een requiem voor zichzelf, intiem en zeer aangrijpend. Felix Klieser en Ilker Arcayürek zijn te horen in Brittens Serenade voor tenor en hoorn. De Duitse hoornist, die zonder armen is geboren, leerde als kind al snel de ventielen van de hoorn met zijn tenen te bedienen. In Brittens meesterlijke bloemlezing van Engelse verzen wordt de nacht bezongen: duister, eng, stil en hoopgevend.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok