Repetitie Beethoven [uitverkocht]

Seizoensafsluiting 2020

We sluiten dit bijzonder onvoorspelbare seizoen af met twee open repetities en drie concerten in het Muziekgebouw. Op het programma: Beethovens Quartetto Serioso voor strijkorkest en Vaughan Williams’ prachtige The Lark Ascending.

wo 01 juli 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 18.00 uur


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool

In deze exclusieve repetitie wordt gewerkt aan
Beethoven Strijkkwartet nr. 11 in f ‘Quartetto Serioso’ (versie voor strijkorkest)

De repetitie duurt één uur.

Amsterdam Sinfonietta sluit het seizoen af met een drietal concerten in het Muziekgebouw Amsterdam – de eerste concerten sinds maart waarbij publiek in de zaal aanwezig is. Het programma viert het strijkorkestrepertoire en vangt aan met Beethovens Quartetto Serioso. Oorspronkelijk een strijkkwartet geschreven voor “een kleine kring van connaisseurs”, vond Beethoven zelf dat het werk nooit voor publiek uitgevoerd zou moeten worden. Het publiek zou het niet begrijpen. Niemand minder dan Gustav Mahler ontfermde zich over het werk, en voorzag het van een bewerking voor strijkorkest. Naar Mahlers overtuiging voeren we het werk al bijna dertig jaar regelmatig uit met voltallig strijkorkest.

Verder op het programma: de Sonate van Berg en Vaughan Williams’ The Lark Ascending. De componist schreef de eerste versie al in 1914, waarschijnlijk in een versie voor viool en piano. Na zijn terugkeer van het front van de Eerste Wereldoorlog, schreef Vaughan Williams een versie voor soloviool en kamerkorkest die in 1921 in première ging. Nu, 100 jaar later, spelen we voor het eerst de versie voor enkel strijkers.

Het concert wordt op 2 juli om 21.30 uur gelivestreamed. via classicnl. Klik hier om de livestream te bestellen.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok