Road to Iran [uitverkocht]

met Kian Soltani en Kayhan Kalhor

Amsterdam Sinfonietta, Kian Soltani en Kayhan Kalhor slaan muzikale bruggen tussen Oost en West met werken van Schubert, Layegh, Vali en een nieuwe compositie van jazzpianist Rembrandt Frerichs.

vr 06 november 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 21.00 uur Bestel kaarten

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Kian Soltani cello
Kayhan Kalhor kamancheh


Jacobsen Atashgah voor kamancheh, slagwerk en strijkensemble
Schubert Nacht und Träume, D. 827
Schubert Suleika I, D. 720
Vali The Girl From Shiraz
Vali Love Drunk
Frerichs Chaharpareh voor cello, kamancheh, piano, slagwerk en strijkorkest
Layegh Tempi V en VII uit Sus-Septed Tempus voor strijkorkest
Schubert Quartettsatz in c, D. 703 (versie voor strijkorkest)
Frerichs opdrachtwerk voor cello, kamancheh, piano, slagwerk en strijkorkest


Voor Road to Iran heeft Amsterdam Sinfonietta de handen ineengeslagen met supertalent Kian Soltani, geboren in Oostenrijk maar van Iraanse afkomst, en de wereldberoemde Iraanse kamancheh speler Kayhan Kalhor. In dit programma komen de twee werelden van de Iraanse muziek en de westerse klassieke muziek samen. De Iraanse componist Farokhzad Layegh geeft de klassieke Perzische muziek een nieuwe dimensie door de Sus-Septed Tempi te schrijven voor een westers strijkorkest. Bij de Amerikaan Colin Jacobsen werkt het andersom; voor zijn poëtische, “Iraanse” eerbetoon aan Kayhan Kalhor stond de vuurtempel bij de Iraanse historische stad Isfahan model. De Nederlandse jazzcomponist Rembrandt Frerichs schrijft een nieuw spectaculair “oosters” werk voor cello, kamancheh en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok