Serenade [Livestream]

met Ilker Arcayürek, Felix Klieser en Georgy Kovalev

Met de Turks-Oostenrijkse tenor Ilker Arcayürek en de Duitse hoornist Felix Klieser spelen we persoonlijke werken van Britten en Sjostakovitsj in de Up Close livestream-serie van het Muziekgebouw.

do 25 maart 2021 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.00 uur


Dit concert wordt donderdag 25 maart om 20.00 uur gelivestreamd op de website van het Muziekgebouw en onze Facebook-pagina.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Ilker Arcayürek tenor
Felix Klieser hoorn
Georgy Kovalev altviool

Britten Lachrymae op. 48 voor altviool en strijkers
Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 4
Britten Serenade op. 31 voor tenor, hoorn en strijkers

De Serenade van Britten, voor tenor, hoorn en strijkorkest, is een meesterlijke bloemlezing van Engelse verzen die de intieme stilte van de nacht bezingen. Het werk bevat twee schitterende solorollen, waarvan een voor de Turkse tenor Ilker Arcayürek, die dit werk ondanks zijn grote Lied-repertoire voor het eerst zingt. Felix Klieser speelt de hoornsolo - geboren zonder armen bedient hij de kleppen van de hoorn met zijn voeten. Georgy Kovalev, altvioolaanvoerder van Amsterdam Sinfonietta, soleert in het Lachrymae van Britten. In dit werk reflecteert Britten op de weemoedige en spookachtige treurzang ‘If my complaints could passions move’ van renaissancecomponist en tranenspecialist John Dowland. Sjostakovitsj voltooide zijn melancholieke Vierde Strijkkwartet in 1949. Door de interventies van de Communistische Partij, die hem dwong afstand te nemen van zijn eerdere oeuvre omdat het niet in lijn zou staan met hun gedachtengoed, kon de première ervan pas vier jaar later plaatsvinden. In het strijkkwartet zijn de ‘verboden’ invloeden van Joodse volksmuziek sterk te horen, in het bijzonder in het derde en vierde deel.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok