Harriet Krijgh

Met celloconcerten van Vivaldi

Harriet Krijgh en Amsterdam Sinfonietta spelen op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern met drie soloconcerten van Vivaldi en werken van Biber en Bartók.

zo 07 juli 2019 • Schelfkirche, Schwerin (DE) - 16.30 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Harriet Krijgh cello
Guy Johnston cello (in Concert voor twee cello’s)


Biber Battalia
Vivaldi Celloconcert in F
Vivaldi Celloconcert in c
Vivaldi Concert voor twee cellos’ in g
Bartók Divertimento voor strijkers
Vivaldi Concert voor cello en viool in Bes (viool solo: Candida Thompson)


Harriet Krijgh is Nederlands grote celloster in Wenen. Al jaren woont en studeert de winnares van het Prinses Christina Concours en het Nationaal Cello Concours daar. Gelukkig geeft ze ook geregeld concerten in Nederland. Onder andere op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, waar Krijgh tot vorig jaar artistiek leider van was en waar Amsterdam Sinfonietta speelde tijdens het slotconcert van haar eerste editie in 2017. Deze maand spelen Krijgh en Amsterdam Sinfonietta samen op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern met drie soloconcerten van Vivaldi en werken van Biber en Bartók.

Vivaldi is vooral bekend dankzij De vier jaargetijden, maar deze pionier van het soloconcert heeft ook veel virtuoze celloconcerten geschreven die minstens net zo aantrekkelijk zijn. Virtuoze, levendige en sprankelende muziek. Biber verklankte in zijn Battalia een groep soldaten die zich moed indrinkt, de strijd aangaat op het slagveld en tot slot de gevallenen eert. Bartóks energieke Divertimento is geënt op het barokke concerto grosso, maar het spookachtige Adagio ademt onmiskenbaar de twintigste eeuw.

 
Deel deze pagina
 

Waar spelen we dit programma nog meer?

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok