Sinfonia Concertante [afgelast]

met Emmanuel Tjeknavorian

In het slotconcert van het Sinfonietta String Festival klinken twee grote meesterwerken voor strijkers. Candida Thompson speelt de altvioolsolo in Mozarts Sinfonia Concertante.

zo 24 mei 2020 • Grote Kerk, Veere - 16.00 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool, altviool tijdens Mozart
Emmanuel Tjeknavorian viool


Mozart Sinfonia Concertante voor viool, altviool en kamerorkest
Britten Variations on a Theme of Frank Bridge


Tijdens het slotconcert trekt Amsterdam Sinfonietta alle registers open in de Bridgevariaties van Benjamin Britten, een virtuoze klankspeeltuin voor strijkorkest. De jonge, Oostenrijkse violist Emmanuel Tjeknavorian (1995) maakt furore in heel Europa. Aan zijn al indrukwekkende prijzenkast voegde hij onlangs de Opus Klassik Award toe. Hij soleert in Mozarts prachtige Sinfonia Concertante voor viool, altviool en ensemble, een meesterwerk van zeldzame schoonheid. De altvioolsolo wordt gespeeld door Candida Thompson, die moeiteloos de wissel tussen viool en altviool maakt.

Tjeknavorian studeert bij vioolpedagoog en voormalig lid van het Alban Berg kwartet Gerhard Schulz. Nadat hij in 2015 het Sibelius Concours won, werd hij binnen enkele jaren een van de meest gevraagde musici van zijn generatie. Zijn snel rijzende ster werd in 2018 ook herkend door de internationale concertzaalorganisatie ECHO, die hem opnam in hun ‘Rising Stars’-programma. Tegelijk gaf het Konzerthaus Wenen hem een plek in hun serie ‘Great Talent’. Dit seizoen werd Emmanuel benoemd tot jongste Artist in Residence ooit van de Weense Musikverein. Hij bespeelt een Stradivarius uit 1698, die hem wordt uitgeleend door een sponsor van de International Violin Society in Londen.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok