Spiegel im Spiegel [afgelast]

met het Nederlands Kamerkoor

Met het Nederlands Kamerkoor onderzoeken we de grenzen van klank, tijd en ruimte in en met werken van Baltische en Britse componisten. De hele concertzaal is ons podium.

vr 08 mei 2020 • Muziekgebouw, Amsterdam - 20.15 uur

19.15 uur - Inleiding door Thea Derks op Foyerdeck 1


Amsterdam Sinfonietta
Nederlands Kamerkoor
Candida Thompson leiding & viool
Martina Batič dirigent (Sumera, Tormis)


Pärt Spiegel im Spiegel voor viool en piano
Tallis Psalm Tunes for Archbishop Parker’s Psalter (selectie)
Vaughan Williams Fantasia on a theme of Thomas Tallis
Tormis Curse upon Iron
Vasks Plainscapes voor viool, cello en koor
Sumera Concerto per voci e strumenti
Pärt Spiegel im Spiegel voor viool en piano


Het grote succes van de samenwerking met het Nederlands Kamerkoor krijgt een vervolg. Na een prachtige tournee door Zuid-Amerika, gevolgd door uitverkochte zalen voor het ongedirigeerde Requiem van Fauré, zoeken we nu de grenzen op van tijd, klank en ruimte in een tot de verbeelding sprekend programma. In verschillende bezettingen spelen en zingen we om het publiek heen: de hele concertzaal is ons podium. Raak de spiritualiteit aan in Arvo Pärts meditatieve Spiegel im Spiegel en word overdonderd door de Renaissanceklanken van Vaughan Williams en Tallis. Van Veljo Tormis en zijn leermeester Lepo Sumera klinken werken met een heel andere spirituele inslag. Je hoort de sjamanistische oerkreten doorklinken in Tormis’ koorepos Curse upon Iron, en je kunt de uitgestrektheid van de Baltische vlaktes voelen in Vasks’ Plainscapes. In dit programma vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok