Snaren, toetsen, stokken en klokken

met Slagwerk Den Haag en de Jussens

Lucas en Arthur Jussen keren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een wereldpremière van Tabakova en twee concerten van Bach. Samen met Slagwerk Den Haag en studenten van het Conservatorium van Amsterdam speelt Sinfonietta na de pauze Bartóks meesterwerk voor snaren, slagwerk en celesta.

za 18 november 2017 • Stadsgehoorzaal - Grote Zaal, Leiden - 20.15 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Slagwerk Den Haag
Lucas en Arthur Jussen piano

- Ford • Luccicare
- Panufnik • Lullaby
- J.S. Bach • Concert voor twee piano’s BWV 1060
- Tabakova • Together Remember to Dance voor twee piano’s, strijkers en slagwerk (wereldpremière met steun van Ammodo)
- Bartók • Muziek voor snaren, slagwerk en celesta

Muziek voor snaren, slagwerk en celesta van Bartók is een van de grootste meesterwerken van de twintigste eeuw. Het is een wonderlijk klanklaboratorium en thriller ineen. Niet voor niets dat Stanley Kubrick het werk inzette voor zijn nagelbijtfilm The Shining. Een gedroomd stuk voor Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag. Ook bij de wereldpremière van Dobrinka Tabakova’s concert voor twee piano’s delen de strijkers het podium met de slagwerkers. Speciaal voor dit concert schreef ze het dubbelconcert voor Lucas en Arthur Jussen, Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag. Maar voor het zover is klinken twee bezwerende klankvelden: klankgolven van vijf tempelklokken en een ijl lijnenspel van glijdende strijkers.


Concertinleiding

Inleiding door Michiel Weidner, 19.30 uur


Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok