Breder dan klassiek

met Blaudzun

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder dan klassiek. In 2019 delen de strijkers het podium met zanger en indiepop artiest Blaudzun.

vr 11 januari 2019 • Stadsgehoorzaal - Grote Zaal, Leiden - 20.15 uur

Programma


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Blaudzun zang en gitaar

De Breder dan klassiek-nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta verovert langzamerhand heel Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. In januari 2019 is het de beurt aan zanger en indiepop artiest Blaudzun. Hij brak door met zijn plaat Heavy Flowers in 2012. De artiest stond daarna steevast voor bomvolle zalen en op grote festivals. Vorig jaar maakte hij voor het eerst een intieme theatertournee en hij trok zich terug om aan het album-drieluik Jupiter te werken. Hij verruilde de loodzware sound voor een lichtere toets en zijn teksten werden ingetogener. De muziek heeft meer lucht gekregen en is ritmischer, dansbaarder. Het nieuwjaarsprogramma met Blaudzun: een nieuw begin en een nieuw geluid.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok