Divine light

met Håkan Hardenberger en Miah Persson

Met feestelijke werken van onder anderen Beethoven, Händel, Bach en Telemann komt de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger terug bij Amsterdam Sinfonietta.

vr 04 december 2020 • TivoliVredenburg - Grote Zaal, Utrecht - 21.00 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Håkan Hardenberger trompet
Miah Persson sopraan


Telemann Trompetconcert in D
Beethoven Heiliger Dankgesang, uit strijkkwartet nr. 13, op. 132
Bach Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51
Händel Eternal Source Of Light Divine
Traditional Twee Zweedse Kerstliederen


De Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en landgenote Miah Persson voegen zich bij Amsterdam Sinfonietta voor een feestelijk en gevarieerd kerstprogramma. Hardenberger laat zijn trompet jubelen in het Trompetconcert van Telemann. Voor de sopraan is een glansrol weggelegd in de Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’. Uit de prachtige aria Eternal Source of Light Divine van Händel, begeleid door een lyrische trompet en ingetogen harmonieën, spreekt een spirituele dankbaarheid voor de Britse koningin Anne Stuart. Beethoven uitte zijn dankbaarheid na het wonderlijke herstel van een ernstige ziekte in Heiliger Dankgesang, dat door de kerktoonsoort en de koraalachtige melodie een welhaast sacraal karakter krijgt. Het concert sluit af met twee traditionele Zweedse kerstliederen.

‘Hardenbergers meesterschap lijdt geen twijfel, getuige zijn ongeforceerde grote klank, vloeiende legato en atletische virtuositeit.’

- The Arts Desk

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok