Russian Hour

met Christianne Stotijn

Met mezzosopraan Christianne Stotijn en Ivan Karizna als cellosolist spelen we Russische Romantiek van Tsjaikovski, Arenski, Rachmaninov en Shchedrin.

vr 04 december 2020 • TivoliVredenburg - Grote Zaal, Utrecht - 20.15 uur

Voor dit concert worden geen kaarten verkocht.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Christianne Stotijn mezzosopraan
Ivan Karizna cello

Shchedrin Quadrille; uit ‘Not Love Alone’
Tsjaikovski Pezzo capriccioso
Rachmaninov Canon in e
Tsjaikovski Liederen: At the ball, None but the lonely heart, Why, Cradle Song
Arenski Kammersinfonie in a, opus 35


Mezzosopraan Christianne Stotijn heeft al ruim tien jaar een nauwe band met Amsterdam Sinfonietta. Ze was meerdere keren te gast met liederen van onder anderen Martin, Moessorgski en Golijov. In december keert ze terug bij het orkest met Russische liederen van Tsjaikovski die ook op haar veelgeprezen cd ‘Tchaikovsky Romances’ staan. Samen met Sinfonietta presenteert ze een nieuwe versie voor mezzosopraan en strijkorkest van Wijnand van Klaveren.


Topcellist Ivan Karizna, laureaat van onder andere de Koningin Elizabethwedstrijd en het Tsjaikovski-concours, heeft meerdere keren opgetreden met Amsterdam Sinfonietta als gastaanvoerder cello. Nu is hij voor het eerst te gast als solist met twee Russische parels: een eigen arrangement van ‘Quadrille’ voor cello en strijkers uit de opera Not Love Alone van Rodion Shchedrin en Tsjaikovski’s melancholische Pezzo capriccioso. Amsterdam Sinfonietta complementeert dit Russische programma met een canon van Rachmaninov en Arenski’s Kammersinfonie, een indrukwekkend eerbetoon van Arenski aan zijn leermeester Tsjaikovski.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok