Liederen van Schubert en Strauss

met Thomas Hampson

Met de befaamde bariton Thomas Hampson brengen we een gloedvol liedprogramma, met nieuwe liedarrangementen van Richard Strauss en Wagners aangrijpende Prelude uit Tristan und Isolde.

ma 10 februari 2020 • Zaryadye Concertzaal, Moskou (RU) - 19.00 uur

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Thomas Hampson bariton

Strauss Prelude uit ‘Capriccio’
Wolf Auf einer Wanderung
Schubert Liederen: An die Leier, Memnon, Geheimes, Ständchen
Weill Youkali, tango habanera
Eisler Ernste Gesänge
Wagner Prelude uit ‘Tristan und Isolde’ (arr. A. Williams)
Strauss Liederen voor bariton en strijkorkest (nieuwe arrangementen)

Thomas Hampson is de meest vooraanstaande bariton in de VS, en een wereldberoemd vertolker van het klassieke Lied. Al eerder traden we op door heel Europa, onder andere in de grote concertzalen van Dublin, Madrid, Wenen en Lissabon. Samen brachten we ook de cd Tides of Life uit. Nu brengen we een (laat-)Romantisch liefdesprogramma met liederen van Schubert en nieuwe arrangementen van liederen van Richard Strauss. De Ernste Gesänge voltooide Hanns Eisler slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het ‘romantische’ strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende Prelude van Tristan & Isolde in herinnering.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok