10 jaar Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan ‘t IJ bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd. Het Jubileumseizoen start met een bomvolle concertdriedaagse van 11-13 september, met onder meer een rondvaart over het IJ met muziek van John Cage, een muzikale picknick in de Entreehal en een slaapconcert in de Grote Zaal. Het Muziekgebouw viert haar 10-jarig bestaan met muziek in alle mogelijke vormen in én rond het gebouw.

Amsterdam Sinfonietta geeft dit weekend twee concerten: op 11 september vieren we samen met Cappella Amsterdam de verjaardag van het Muziekgebouw én de 80e verjaardag van Arvo Pärt en op 12 september geven we samen met 7 andere Nederlandse topensembles een feestelijk concert. Voor één keer zijn de acht ensembles in één concert te horen. Als kloppend hart van de rijke ensemblecultuur die Nederland en zeker Amsterdam kenmerkt. In duo’s, alleen én alle acht samen als denderend slot in een wereldpremière van de Componist des Vaderlands Willem Jeths. Een onvergetelijke ensembleavond met de mooiste hedendaagse muziek.

Het programma wordt verzorgd door: Amsterdam Sinfonietta, Asko|Schönberg, Calefax, Cappella Amsterdam, Ives Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Nieuw Ensemble en Slagwerk Den Haag.

Het hele jubileumprogramma is te vinden op www.muziekgebouw.nl/10jaar.


Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok