25.000e kleuter bezoekt KleuterSinfonietta

Op woensdagochtend 20 april ontving KleuterSinfonietta, de langlopende voorstellingsreeks voor kleuters van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta, zijn 25.000ste bezoekertje. Deze mijlpaal is na afloop van de voorstelling gevierd met kleuters van de Amsterdamse Daltonschool Neptunus. Na een korte, feestelijke toespraak van Concertgebouwdirecteur Simon Reinink werden er vlaggetjes uitgedeeld, zong de hele zaal ‘Lang zal ze leven’ en gingen alle aanwezige kinderen samen op de foto.


foto: Ronald Knapp

KleuterSinfonietta werd tien jaar geleden bedacht door initiatiefnemers Amsterdam Sinfonietta en Het Concertgebouw. Speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar ontwikkelden zij de afgelopen jaren onder de naam KleuterSinfonietta vier voorstellingen die alle nog te zien zijn. Bij de intiem opgezette programma’s zitten de kleuters dicht op de musici en worden zij aangespoord actief mee te doen: zingen, klappen, stampen en soms zelfs componeren. KleuterSinfonietta kent twee varianten: de openbare voorstellingen voor kleuters (en hun ouders) en schoolvoorstellingen. Jaarlijks vinden in de Koorzaal van Het Concertgebouw circa 50 uitvoeringen van KleuterSinfonietta plaats.

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok