Amsterdam Sinfonietta bestaat 33 jaar!

Op 5 maart 1988 speelde Amsterdam Sinfonietta - toen nog onder de naam Nieuw Sinfonietta Amsterdam - haar eerste concert in de Waalse Kerk in Amsterdam.


Hoera voor Amsterdam Sinfonietta! We bestaan deze maand 33 jaar, en blikken graag met jullie terug op onze eerste jaren als orkest. Fotograaf Marco Borggreve was er al van het eerste begin bij en maakte de foto’s.Lev Markiz, Amsterdam Sinfonietta’s eerste artistiek leider, bracht voor het orkest regelmatig de bijzonderste werken mee uit wat toen nog de Sovjet-Unie was. Soms met gevaar voor eigen leven; hij smokkelde letterlijk de bladmuziek onder zijn kleren mee naar Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amsterdam Sinfonietta vanaf het begin een sterke band heeft met muziek uit Rusland, zoals de Kammersinfonieën van Sjostakovitsj.

Een jaar na de oprichting namen we deze werken op voor één van onze eerste cd’s. Met dit album wonnen we als ensemble onze eerste Edison. Hieronder zijn deel 3 en 4 van de Kammersinfonie op. 118a te horen: opnames van meer dan 30 jaar geleden, die nooit eerder digitaal gepubliceerd werden!Amsterdam Sinfonietta · Nieuw Sinfonietta Amsterdam - Dmitry Shostakovich
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok