Amsterdam Sinfonietta en het Conservatorium van Amsterdam gaan vaste samenwerking aan

“Deze samenwerking is van enorme waarde voor onze studenten.”

2019 markeert de start van een nieuwe, vaste samenwerking tussen Amsterdam Sinfonietta en het Conservatorium van Amsterdam. Masterstudenten van de afdeling strijkers worden opgenomen in het ensemble en intensief begeleid tijdens masterclasses, het repetitieproces en de concerten die tijdens een tournee door heel Nederland worden gegeven. Komend jaar start het traject met een programma rondom Tsjaikovski’s geliefde Souvenir de Florence. De tournee loopt van 13 tot 20 februari.

In november 2017 deden elf studenten mee aan de pilot van dit traject. Zij speelden niet alleen mee in Béla Bartóks meesterwerk Muziek voor snaren, slagwerk en celesta, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar ook in het minimalistische en visioenachtige Lullaby voor 29 strijkers en harp van de Poolse Londenaar Andrzej Panufnik en in Dobrinka Tabakova’s concert voor strijkers, percussie en twee piano’s.

“Deze samenwerking is van enorme waarde voor onze studenten,” aldus Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam. “Het Conservatorium van Amsterdam is voortdurend op zoek naar manieren om de studie nog beter te laten aansluiten op het werkveld. Met deze specialistische samenwerking vergroten de studenten hun kansen op een succesvolle orkestcarrière nog meer. Ook levert het waardevolle inzichten op die weer in het studieprogramma kunnen worden toegepast.”
Bekijk hier de ‘making of’ van de samenwerking afgelopen november:

Naast de tournee worden in het kader van dit educatieprogramma masterclasses voor strijkers georganiseerd, geleid door aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta. Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, onderschrijft het belang van deze educatieve samenwerking: “Wij hebben in onze dertig jaar zo veel geleerd door - en over - onze werkwijze [zonder dirigent]; het is heel belangrijk dat dat doorgegeven wordt aan de volgende generatie. Je stopt niet met leren wanneer je het conservatorium verlaat – je blijft als muzikant een groei doormaken. Voor ons is dat een fundamenteel inzicht dat we op de studenten willen overbrengen.”


Speeldata – Duivelskunstenaar Ray Chen (+Masterstudenten CvA)

Wo 13 februari, Musis, Arnhem
Do 14 februari, Stadsgehoorzaal, Leiden
Vr 15 februari, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam
Za 16 februari, De Oosterpoort, Groningen
Zo 17 februari, Concertgebouw, Amsterdam
Ma 18 februari, TivoliVredenburg, Utrecht
Di 20 februari, Concertzaal, Tilburg


Klik hier voor meer informatie over de tournee en kaarten.

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok